Mandelpanerad rödspätta med ägg stekt blomkål
Mandelpanerad Rödspätta med äggstekt blomkål
Recept för vår familj 2 vuxna 4 barn och 1 matlåda :)
2 st 400 grams påsar rödspätta (tinas)
2 ägg (vispas upp med gaffel)
3-4 dl mandelmjöl (häll upp på tallrik)
Doppa filéerna, först i ägg o därefter i mandelmjöl,
Stek ett par minuter på varje sida, salta och peppra.
Koka under tiden blomkålen (1blomkålshuvud eller en stor påse)
Låt rinna och ånga av i durkslag
Smält en rejäl klick smör i en stekpanna och häll i blomkålen, knäck i 2-3 ägg och rör om snabbt, som när du gör äggröra, jag hade bbq krydda chili och salt i.
Mumsigt!
Vi hade köpt remouladsås till (va 6/100)
Så tog även en klick majonäs till.
Hade jag haft mer tid hade jag gjort egen remouladsås, men måste anpassa sig lite oxå för enkelhetens skull.
Alla tyckte de smakade precis som ströbröds panerad rödspätta så ett gott betyg!

Kommentarer
Trackback