Rättika Janssons! en höjdare
Hade några bitar Rättika kvar efter att vi gjort "Falsk potatisgratäng av den"
Tänkt testa Janssons ett tag nu men inte haft nåt bra tillfälle..
Men i dag blev perfekt!
Och måste säga att detta blev en höjdare!
Jag gjorde om ett recept jag hittade helt och tycker det blev kanon!

Rättika Janssons
Jag tog till 2 vuxna.
Ca 400 gram rättika (skala och skär i små stavar)
Koka ca 15 minuter.
Smörj en form
Lägg hälften av rättikan i en liten form
Hacka 1 gul lök
Strö den över rättikan
Ta 1 burk ansjovis, och hacka till bitar och strö över löken.
Gör man större sats behöver man inte fullt dubbla anjovisen om man inte vill, det räcker med 0,5-0,75 burk till en sats men jag gillar anjovis o gjorde slut på 1 hel burk.
Strö sen över resten av rättikan
Slå över lite av anjovis spadet
Och häll över ca 2 dl grädde så att de knappt täcker.
Jag strödde över mandelmjöl och hyvlade över lite smör på toppen.
Detta gör man som man vill, fanns inte med i andra recept men jag tyckte det blev kanon gott!!
In i ugn ca 200 grader ca 30 min till rättikan e mjuk.
Låt den stå till sig ute nån minut.
Gillar man Janssons gillar man detta

Kommentarer
Postat av: Anonym
alltså....... Fy fanken va du e husku på å göra mat!!!!
Svar:
Camilla Nilsson
Trackback